Datum: 27/08/2015 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Tegengoal Hussain doet stevige Rouches de das om
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Tegengoal Hussain doet stevige Rouches de das om
Foto: © photonews

Standard moest vanavond proberen om toch koers te zetten richting Europa League. Het Luikse schip kreeg gunstige wind na de goal van Knockaert, maar de treffer van Hussain sloeg een gat onder de waterlijn. Het briesje na de 2-1 van Santini bleek onvoldoende.

Sander De Graeve in Luik

Standard stond vanavond voor een aartsmoeilijke opdracht in eigen huis. Een 2-0 is het einde van de wereld niet, maar als we de verdediging van de Rouches in Noorwegen zagen, hielden we ons hart vast. Één goal van die Noorse sloebers en Standard moest er immers vier maken.

Dat scenario leek er in de eerste twintig minuten even in te zitten. Standard ontwikkelde dan wel wat druk naar voren toe, achterin was het niet altijd even gesloten. De eerste grote kans kwam er voor Molde, maar Forren knalde de vrije trap binnen het bereik van Thuram.

Wereldgoaltje

Aan de overkant was Knockaert opnieuw zijn bedrijvige zelf. Hij kon bijna een mooi ingestudeerde hoekschop afwerken, maar hij knalde net naast. Even later zou hij wel beloond worden voor zijn inzet. En hoe!

Het was een stukje poëzie, die ene aanval van Standard die de andere liet verbleken. Trebel stond met de bal tussen drie man, draaide weg met een technisch hoogstandje en lanceerde Van Damme met een splijtende pas op de open liggende linkerflank. Tik, tak, net wat Standard nodig had.

Van Damme ging in volle galop de lijn af en gaf de bal gemeten aan Knockaert. Het Luikse genie/woelwater knalde in één tijd met links in de hoek. Fantastische goal aan de Maas en de vlam in de pijp. Knockaert liet er nog eentje liggen enkele minuten later – die bal moest altijd naar Santini – maar bon, Standard leek vertrokken.

Santini doet hoop leven

Let vooral op dat ‘leek’. De storm ging snel liggen en de bezoekers kwamen met mondjesmaat terug in het spel. Minuut tweeënveertig spatte de Luikse droom al uit elkaar. Een vrije trap van Hussain in het pak kreeg plots een ticketje rechterhoek. Niemand kwam er nog aan, Thuram geklopt.

De Rouches gingen met een kater de rust in, maar kwamen er dankzij een vroege goal van Santini snel weer bovenop. De Kroaat knikte zijn tweede goal in Luikse loondienst na een goeie voorzet van Christian Brüls onhoudbaar tegen de touwen.

Daarna was Standard net als voor de rust de betere ploeg, maar scoren valt voor de troepen van Muslin echt niet mee. De ingevallen Legaer besloot uit een scherpe hoek op Horvath, Brüls gleed eerder al weg en Faty kopte voorlangs.

Trebel te laat

Na een intermezzo voor wat vuurwerk scoorde Trebel nog de 3-1, maar het was al diep in extra tijd en dus te laat. Het stadion veerde nog één keer recht, maar daran floot de scheids af.

Het mocht dus niet zijn voor de Rouches. Na een wanprestatie in Noorwegen herpakten ze zich goed aan de boorden van de Maas, maar de tegengoal van Hussain gooide een hele roetkachel in het eten. Het wordt een jaartje 'sans' voor de jongens uit Luik.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' 5
Andrade Darwin 90' 6
Faty Ricardo   90' 5
Fiore Corentin 90' 6
Van Damme Jelle A 90' 8
Brüls Christian A 74' 7
Trebel Adrien  90' 8
Enoh Eyong   90' 7
Knockaert Anthony  90' 8
Yattara Mohamed   90' 6
Santini Ivan 90' 5
  Bank G Beoordeel
Legear Jonathan 16' 5
Mmaee Ryan -  
De Sart Alexis -  
De Sart Julien -  
Muslin Slavoljub -  
Milec Martin -  
Arslanagic Dino -  
Hubert Guillaume -  

Molde FK Molde FK

  Speler G Beoordeel
Williams Kamara Ola 77' -
Horvath Ethan 90' 7
Linnes Martin 90' 5
Forren Vegard   90' 7
Gabrielsen Lunan Ruben 90' 5
Flo Per Egil   90' 6
Berg Hestad Daniel 90' 6
Moström Mattias 70' 5
Singh Harmeet   90' 5
Hussain Etzaz 90' 7
Elyounoussi Mohamed 90' 6
Kamara Ola 77' 5
  Bank G Beoordeel
Toivo Joona   20' 5
Høiland Tommy   13' 5
Moe Erling -  
Svendsen Sander -  
Rindarøy Knut Olav -  
Linde Andreas -  
Hestad Eirik -  
Semb Berge Fredrik -  
Herbeleef Standard - Molde FK

Vooraf

Europa League

 Vierde voorronde (Terug)