Datum: 28/08/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Genk wint teleurstellende match en pakt 9 op 9 in eigen huis
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Genk boekt 2-0 overwinning tegen Charleroi

Genk wint teleurstellende match en pakt 9 op 9 in eigen huis
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn derde overwinning van het seizoen te pakken. De Limburgers wonnen een bijzonder zwakke wedstrijd tegen Charleroi uiteindelijk toch met comfortabele 2-0 cijfers. Charleroi blijft achter met 6 op 18.

Robby Morren in Genk

Peter Maes, die geschorst vanuit de tribune moest toekijken, voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat pijnlijk onderuitging op Stayen. De Camargo en Okriashvili kregen een basisstek, Schrijvers en Ünal verhuisden naar de bank. Bij Charleroi verving Matade geblesseerde Ndongala.

Er stonden twee clubs tegenover elkaar die play-off 1 ambiëren, maar het leek jammer genoeg meer op een duel tussen twee degradatiekandidaten. We bleven de voorbije 2 seizoenen al vaker op onze honger zitten in de Cristal Arena, maar dit was wellicht de slechtste helft.

Beide ploegen bleven héél ver onder hun niveau en zo zagen we een festival van slechte passes en slordigheden. Pech wel voor Genk dat al na een  kwartier Heynen én Tshimanga moest wisselen met een spierblessure, maar dat mag het slechte spel niet verklaren.

Tot minuut 44 zagen we welgeteld één kans. Mata kon een voorzet van Saglik net niet binnentikken aan de eerste paal. In de slotminuut klom Genk zowaar op voorsprong. Het eerste schot van deze match tussen de palen, was raak. Gorius keek  even verbaasd toen Penneteau het schot onder zich door liet glippen. (1-0)

De Karolo’s kwamen met goede intenties uit de kleedkamer. De troepen van Mazzu probeerden druk naar voor te zetten, maar dat leverde amper doelgevaar op. Het is nu al weken geleden dat Charleroi nog eens scoorde en ook tegen Genk werd de offensieve onmacht duidelijk.

Dewaest scoort

Aan de overkant kwam Gorius nog dicht bij een  wereldgoal, maar hij zag zijn fantastische omhaal gered door Penneteau.  In het slot kwam er meer ruimte en verdubbelde Genk de voorsprong. Het was uitgerekend Dewaest die de 2-0 binnen kopte tegen zijn ex-ploegmakkers.

Genk blijft het zo in de eigen Cristal Arena perfect doen met 9 op 9, al heeft Peter Maes nog veel werk. Bij Charleroi zit men na een teleurstellende 6 op 18 toch met de handen in het haar.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 8
Castagne Timothy A 90' 7
Dewaest Sebastien 90' 9
Kabasele Christian 90' 5
Tshimanga Derrick 17' 5
Buffel Thomas 90' 7
Buyens Yoni   90' 7
Heynen Bryan 15' 5
Gorius JulienA 90' 8
De Camargo Igor 90' 6
Okriashvili Tornike   69' 5
  Bank G Beoordeel
Ndidi Onyinye Wilfred 75' 8
Hamalainen Brian 73' 8
Bailey Leon 21' 8
Ünal Enes -  
Bizot Marco -  
Schrijvers Siebe -  
Walsh Sandy -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Marinos Stergos   90' -
Willems Steeven 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
N'Ganga Francis 90' -
Diandy Cristophe 73' -
Marcq Damien 90' -
Mata Clinton 61' -
Saglik Enes 90' -
Stevance Florent 90' -
Pollet David 61' -
  Bank G Beoordeel
Ferber Roman 29' -
Gálvez López Jessy 29' -
Geraerts Karel 17' -
Dessoleil Dorian -  
Daf Mohamed -  
Boulenger Benjamin -  
Mandanda Parfait -  
Herbeleef KRC Genk - Charleroi

Vooraf