U21belBelgiƫ
malMalta
Youri Tielemans (pen) 75'
1-0
2-0
Datum: 09/10/2015 20:00
Competitie: EK Beloften
Speeldag: Speeldag 5
Strafschop Youri Tielemans zet Belgische beloften op weg naar perfect rapport

Jonge Rode Duivels met 2-0 voorbij Malta dankzij Youri Tielemans en Julien De Sart

Strafschop Youri Tielemans zet Belgische beloften op weg naar perfect rapport
Foto: © photonews

De Jonge Rode Duivels hebben 9 op 9 in hun groep te pakken. Tegen Malta hadden ze het aan Den Dreef in Leuven wel lange tijd moeilijk. Een penalty van Tielemans en een heerlijke pegel van De Sart beslisten de match: 2-0.

Diederik Geypen en Aernout Van Lindt in Leuven

Enzo Scifo ging thuis tegen Malta op zoek naar de 9 op 9 voor zijn 'Diablotins'. Maar: de bezoekers bewezen in deze campagne al stug te zijn: 0-0 in Montenegro, 0-0 in Moldavië onder anderen op weg naar 5 op 12. En ze presenteerden zich ook in een 4-5-1, zoals dat dan hoort.

Aan Belgische zijde geen Ibrahima Cissé (geblesseerd), zijn vervanger in de selectie (De Sart) kreeg zelfs een basisplaats. Nu Lukaku bij de A-ploeg hoort was er een stekje voor Kayembé van Porto op linksachter.

Flitsjes en missers van acht miljoen

Het was druk in Leuven: het eerste kwartier was er nauwelijks publiek aanwezig op Den Dreef. En het werd ook druk in de zestien van de bezoekers. Op enkele uitbraakjes van Montebello na was het al Jonge Duivels dat de klok sloeg. 

Balbezit? 82%-18% of iets dergelijks. Schoten op doel? 25-2 of iets dergelijks. Maar: hoezeer Foket, Musonda en co ook flitsten vanop de flanken, voor doel was er niemand scherp genoeg om te prikken. Oularé miste vlak voor rust dé kans voor een open doel.

Tielemans trapt strafschop binnen!

Ook in de tweede helft bleven de bezoekers moedig. Doelman Matthew Calleja Cremona - enkel voor zijn naam hoort hij al in dit verslag - begon snel tijd te winnen en tot een kwartier voor tijd leek dat zelfs een puntje op te leveren.

Tot Zerafa aan invaller Baptiste Guillaume ging hangen en de bal op de stip ging. Youri Tielemans achter de bal, enkelingen in het publiek sloten de ogen. Maar geen nood: los in het zijnetje, perfect afgewerkt. 

De veer was gebroken bij de Maltezers, die enkele minuten later ook nog eens op een geweldig schot van De Sart liepen: los in de winkelhaak, 2-0. Match gespeeld, puntjes in de zak en met 9 op 9 eens te meer de status weten te bevestigen. 

Opstellingen

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Foket Thomas 90' -
Heylen Michaƫl 90' -
Dendoncker Leander 90' -
Kayembe Joris 90' -
Praet Dennis 90' -
Tielemans Youri āš½ 81' -
Musonda Charly Junior 73' -
De Sart Julien āš½ 90' -
Raman Benito 90' -
OularƩ Obbi 65' -
  Bank G Beoordeel
Guillaume Baptiste 25' -
Dierckx Tuur 17' -
Castagne Timothy 9'  
Goblet Merveille -  
Herbeleef Belgiƫ - Malta

Vooraf

EK Beloften