Belgian Supporters verenigen zich: "Voetbal zonder supporters is een slechte videogame'

Belgian Supporters verenigen zich: "Voetbal zonder supporters is een slechte videogame'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beslissing van burgemeester Landuyt van Brugge zit ook een dag later iedereen nog hoog. Een leeg stadion voor een match tegen Napoli? Het kan er maar moeilijk in. "Voetbal zonder supporters is waanzinnig", laat Belgian Supporters ons weten in een persbericht.

"De beelden van een leeg stadion in Brugge spraken boekdelen. Voetbal zonder supporters is waanzinnig. Het toonde aan hoe voetbal zonder supporters het spel herleidt tot een lege doos. Voetbal zonder supporters, herleidt het spektakel tot een slechte videogame."

Spektakel? Een slechte videogame -

Belgian Supporters

"Ondertussen stort men een kakafonie van maatregelen over ons uit. Dit weekend wordt de ene wedstrijd wel gespeeld zoals het hoort, de andere niet, of enkel met thuissupporters", klinkt het.

"Supporters zijn graag bereid om rekening te houden met noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, maar het begint op willekeur te lijken. Men heeft blijkbaar met alle stakeholders overleg gehad, behalve dan met de voetbalsupporters zelf. Nochtans zijn supporters perfect in staat om in dialoog mee te zoeken naar oplossingen en om afspraken vast te leggen die de veiligheid mee moeten garanderen."

Het lijkt er op dat men paniekvoetbal speelt -

Belgian Supporters

"Voor elke wedstrijd wordt er door de veiligheidsdiensten een dynamische risicoanalyse opgemaakt. Dit is een standaardprocedure. Zoals het nu loopt, lijkt het er op dat men paniekvoetbal speelt."

"In het verleden gingen er al eens geruchten dat sommigen in de voetbalwereld liever geen bezoekende supporters zouden moeten ontvangen. Supporters beginnen te vrezen dat men vandaag een brug aan het leggen is naar dit idee. Belgian Supporters wil alvast duidelijk maken: voetbal zonder twee supportersgroepen is een waanzinnig idee dat nooit door ons aanvaard zal worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties