Chen is back: "Niet de indruk dat ik veel kracht of snelheid heb verloren"

Chen is back: "Niet de indruk dat ik veel kracht of snelheid heb verloren"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Xavier Chen zal na de jaarwisseling opnieuw het rood-gele shirt dragen van KV Mechelen. Beide partijen hebben altijd contact gehouden na de transfer van de ervaren verdediger, nu hebben ze elkaar gevonden. "Ik weet dat ik zal moeten knokken om een basisplaats te verwerven."

KV Mechelen en Xavier Chen hebben elkaar sinds 2012 eigenlijk nooit uit het oog verloren, maar de laatste tijd waren de gesprekken wél opnieuw inniger geworden. Vandaag kwam er witte rook van Achter De Kazerne.

Chen speelde tussen 2007 tot 2012 al Achter De Kazerne, maar de flankverdediger koos vervolgens toen voor een lucratief avontuur in China. Zijn contract bij Guizhou Renhe loopt af in december, daarna was hij dus vrij om te gaan en staan waar hij wil.

Kon enkel terugkomen naar KV Mechelen -

Xavier Chen

"Ik twijfelde enkel aan blijven in China of terugkeren naar België. Als ik zou terugkeren, dan zou dat maar bij een ploeg kunnen: KV Mechelen. Ik neem nu even rust, na de winterstop wil ik er staan bij de club."

De ervaren rechtsachter heeft altijd van Malinwa gehouden. En de fans ook van hem, zo gaven ze hem na vijf jaar een groots afscheid. Maar: met Laurens Paulussen en Tim Matthys heeft de club natuurlijk wel al twee spelers die uit de voeten kunnen als rechtsachter.

Niveau in China lag lager dan in België -

Xavier Chen

"Ik weet dat ik zal moeten knokken voor een plekje in de basis. Het niveau in China lag ook lager dan in België, maar ik heb wel de indruk dat ik niet veel snelheid en kracht kwijt ben."

"Maar ik ben wel al 32 natuurlijk", kon er een lachje af bij de rechtsachter. "Ervaring zal ik de ploeg ook wel kunnen bijbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties