Analyse Analisten willen Bjorn Engels naar het EK, maar moet Marc Wilmots hem echt in de gaten houden?

Analisten willen Bjorn Engels naar het EK, maar moet Marc Wilmots hem echt in de gaten houden?
Foto: © Photonews

Bjorn Engels lag meer dan een jaar in de lappenmand, maar de verdediger heeft in geen tijd zijn plaats in de basiself van Club Brugge opgeëist. Wenken ook de Rode Duivels?

Zijn prestatie tegen AA Gent heeft iedereen in België wakker gemaakt. "Zijn evolutie is het bewijs van onmiskenbare klasse", aldus Ludo Vandewalle. "Hij kent zijn kwaliteiten", gaf Jan Ceulemans dan weer aan tegen Voetbalkrant.com. Hugo Broos? "Een erg moderne verdediger, ik zie hem nu al meegaan naar het EK."

Slotsom: iedereen is onder de indruk van Bjorn Engels. Hij was lange tijd buiten strijd na een blessure, maar staat er nu opnieuw helemaal. Vijf competitiematchen en drie wedstrijden in de Beker van België, meer had hij niet nodig om tot zijn topniveau te komen. Maar is hij nu ook écht een valabele optie voor de Rode Duivels?

JA

Ja, Engels is wel degelijk een optie. Hij is erg jong en kan op het EK zoveel bijleren, zodat we in de jaren daarna daar de vruchten kunnen van plukken met de nationale ploeg. In vergelijking met pakweg Laurent Ciman of Olivier Deschacht bij de selectie halen is Engels een echte optie op de toekomst.

Ja, Engels is naar een topvorm aan het toewerken. Zijn blessure hield hem lange tijd van het veld, maar mede daarom lijkt zijn vormcurve de komende maanden enkel in stijgende lijn te kunnen gaan. En dan kan hij op jonge leeftijd ook al heel wat maturiteit op het veld leggen.

NEE

Nee, Engels is geen back. En centraal in de verdediging hebben we in principe opties genoeg. Kompany, Vermaelen, Denayer, Lombaerts, ... Opties genoeg. Zeker omdat we met Vertonghen en Alderweireld nog een geweldig duo centrale verdedigers hebben zitten die nu op de backs spelen. Een back (Meunier, Lukaku, Vanden Borre, ...) in vorm zal sneller worden opgeroepen dan een CV.

Nee, Engels is nog niet helemaal terug. Al beseft hij dat zelf ook. "Ik ben nu anderhalve maand fit na 14 maanden blessure. Ik heb nog veel stappen te zetten", klonk het bij de centrale verdediger. Slotsom: enkel als hij de komende vier maanden op constant niveau blijft presteren kan hij een kans(je) maken. 

Zou u hem oproepen voor het EK?

63%
23%
14%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties