Een goudhaantje 'pur sang': Orel Mangala is (misschien) de toekomst van Anderlecht

Een goudhaantje 'pur sang': Orel Mangala is (misschien) de toekomst van Anderlecht
Foto: © photonews

Als we Anderlecht één raad mogen geven: doe er alles aan om Orel Mangala toch te laten bijtekenen. De 17-jarige jeugdinternational zal na dinsdagavond immers op nog meer buitenlandse radars verschenen zijn. Het is dan ook een middenvelder die - tja - zowat alles kan.

Mangala kan de drie centrale posities in een elftal aan, zonder problemen. De jongen die met de Belgische U17 brons pakte op het WK in Chili kan tackelen, dribbelen, verdelen en heeft een sublieme laatste pass in huis. Niet toevallig stond Borussia Dortmund deze winter op de drempel van Neerpede om hem weg te halen.

Next best thing

"Tuurlijk willen wij Orel houden", zei Herman Van Holsbeeck toen. "Maar er speelt zoveel meer mee. Zijn entourage bijvoorbeeld... Is Orel nu al klaar voor Borussia? Nee, denk ik dan. Hij zou beter nog een paar jaar bij Anderlecht blijven."

De uit de kluiten gewassen middenvelder heeft inderdaad een toekomst bij paars-wit. In de Youth League-match tegen Arsenal waren er velen die grote ogen trokken van de klasse die hij uitstraalt. In dagen dat iedereen de mond vol heeft van Dodi Lukebakio is dit de 'next best thing'.

Tegen Arsenal lag hij aan de basis van de twee doelpunten. Niet enkel door zijn passing, maar ook door zijn spelinzicht. Inhouden wanneer nodig en versnellen wanneer het opportuun was. En infiltrerend recht naar doel... Thierry Henry - ja, het was wel degelijk de echte - ging hem achteraf zelfs een 'well played' toewensen.

Complimenten van Thierry Henry

Maar het probleem is dat Mangala in de zomer weer verschillende aanbiedingen gaat krijgen en dat Anderlecht hem toekomstperspectieven moet geven. Zijn manager lijkt hem naar het buitenland te willen verschepen, maar jeugdcoördinator Jean Kindermans heeft zijn bestuur al aangeraden hem te houden.

Na dinsdag zullen ook die wel overtuigd geweest zijn van de noodzaak hem een nieuw contract te geven. Maar die onderhandelingen zullen wel nog even aanslepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties