Gaat Gent roteren? "Misschien verdienen sommigen het meer dan anderen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 11 reacties
Gaat Gent roteren? "Misschien verdienen sommigen het meer dan anderen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent staat woensdag voor de opdracht tegen Wolfsburg in de achtste finales van de Champions League, maar eerst wacht Moeskroen. Hein Vanhaezebrouck lijkt alvast geneigd om te roteren.

"Ik moet morgen nog een paar beslissingen nemen", doelt Vanhaezebrouck op de ruime wedstrijdkern van 21. "Het kan wel zijn dat er enkele wijzigingen zullen zijn. Misschien zijn er die het meer verdienen om te spelen, of zijn er spelers die we rust gunnen."

Die beslissing valt helemaal op het eind. "De spelers weten pas als ze binnenkomen na de opwarming wie er afvalt. Waarom zo laat? Zo maakt die selectie van 21 het hele matchgebeuren mee. Er kan ook altijd nog iets gebeuren."

Als je me naar de opwarming ziet kijken, ben ik er nog niet helemaal uit

De Gentse coach doet het op die manier om verrassingen te voorkomen. "Als ik een kern van achttien selecteer, gaan sommigen van de afvallers misschien de avond ervoor iets gaan eten met vrienden. Omdat het eens kan."

"Als ik die dan 's ochtends moet oproepen omdat iemand ziek valt, is dat niet ideaal. Ik neem dus doorgaans drie doelmannen en achttien spelers mee. Als je me naar de opwarming ziet kijken, ben ik er nog niet helemaal uit", knipoogde Vanhaezebrouck.

De Gentse selectie: Sels, Rafinha, Boussoufa, Coulibaly, Matton, Depoitre, Neto, Diedhiou, Mitrovic, Kums, Saief, Schoofs, Deaux, Dejaegere, Thoelen, Asare, Nielsen, Vandenbussche, Simon, Foket en Milicevic

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties