Dicht bij debuut? Boussoufa zit in de selectie tegen Moeskroen

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 11 reacties
Dicht bij debuut? Boussoufa zit in de selectie tegen Moeskroen
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck liet na de transfer van Mbark Boussoufa duidelijk merken dat de gang van zaken hem niet aanstond, maar een week later zijn alle plooien gladgestreken. Meer nog: de creatieve middenvelder zit al in de selectie voor de match tegen Moeskroen.

Boussoufa is terug in België en kan mogelijk vrijdag al zijn debuut maken tegen Moeskroen. Het nieuwe rugnummer 6 van AA Gent zit in de 21-koppige selectie van Hein Vanhaezebrouck.Of hij tegen de Henegouwers meteen zal spelen? Dat is nog onduidelijk. "Maar als Boussoufa speelt, zal dat zijn omdat hij het verdient."

De oefenmatch tegen Berchem van maandag haalde Boussoufa niet. Hij moest nog enkele zaken regelen in Rusland. "We hadden die match georganiseerd om hem en ook anderen wedstrijdritme te laten opdoen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat hij nog enkele zaken moest regelen."

Boussoufa moet eerst de bank halen vooraleer hij kan spelen

-Hein Vanhaezebrouck

"Na zijn huurperiode loopt zijn contact in Rusland af. Denk maar eens aan wat je allemaal moet afhandelen wanneer je verhuist", toonde Vanhaezebrouck zich vol begrip voor de afwezigheid van Boussoufa.

De coach van AA Gent was na de match in en tegen Club Brugge zondag niet te spreken over de manier waarop Moses Simon en Danijel Milicevic onzichtbaar bleven in de partij. 

De druk op de flankspelers wordt door een fitte Boussoufa natuurlijk enkel hoger. De concurrentie wordt aangescherpt, met oog op de play-offs is dat eigenlijk goed nieuws voor AA Gent. "Maar Boussoufa moet eerst de bank halen vooraleer hij kan spelen", besluit Vanhaezebrouck met een kwinkslag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties