Analyse Blauw-zwarte titelkoorts: waarom dit eindelijk het jaar van Club Brugge moét worden

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 28 reacties
Blauw-zwarte titelkoorts: waarom dit eindelijk het jaar van Club Brugge moét worden
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Een week geleden liep Walter Baseggio rond in de perszaal van Club Brugge. "Michel Preud'homme en zijn ploeg gaan héél dicht bij de titel eindigen", aldus de voormalige smaakmaker van RSC Anderlecht. Is dit hét seizoen van blauw-zwart? Ook wij denken van wel... En daar hebben we vijf redenen voor.

1. Zwoegend en zwetend door de competitie, top in play-off 1

Het liep dit seizoen niet van een leien dakje voor Club Brugge in de reguliere competitie. De West-Vlamingen knokten zich vaak zonder goed voetbal naar de drie punten. 

En dat staat in schril contrast met de voorbije twee seizoenen. Toen was blauw-zwart outstanding in de reguliere competitie, maar sloeg het tegen in de nacompetitie. "Hopelijk is het deze keer omgekeerd", duimt Ruud Vormer.

2. Het Buffalo-spook is eindelijk verjaagd uit Olympia

KAA Gent was de voorbije twee seizoenen uitgegroeid tot het zwarte beest van Michel Preud'homme en Club Brugge. "Iedereen laat uitschijnen dat de Buffalo's als FC Barcelona voetballen, maar dat is het geval niet", frustreerde het ook Bjorn Engels.

Maar de voorbije week werden de puntjes op de i gezet. De landskampioen - ook dat is een doorn in het blauw-zwarte oog - werd eindelijk verslagen. En dat meteen twee keer na elkaar. "Ik geef toe dat die reeks voor twijfel in de hoofden zorgde", gaf ook Vormer toe. 

3. De weelde was nooit groter voor Michel Preud'homme

Ludovic Butelle, Bjorn Engels, Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Hans Vanaken. Maar ook Dion Cools, Wesley Moraes, Mikel Agu en noem maar op. De kern van Club is niet alleen kwalitatief, maar ook kwantitatief gegroeid. 

Preud'homme kan eender welke pion uit zijn basiself vervangen door een andere zonder kwaliteitsverlies te leiden. En dat is misschien wel dé voornaamste reden waarom het dit seizoen prijs moét zijn.

4. Er kan niet langer naar het wedstrijdschema gewezen worden 

"Zonder de Europa League pakten we vorig seizoen de titel, maar we hebben onze lessen getrokken uit die voetbaljaargang." We hoorden het de voorbije maanden meermaals uit de mond van Michel Preud'homme.

En Club Brugge moet zich eigenlijk enkel op de titelstrijd concentreren, terwijl RSC Anderlecht en KAA Gent nog Europees aan de bak moeten. De finale van de Beker van België? Die ene wedstrijd kan enkel voor een boost zorgen.

Zonder de Europa League pakten we vorig seizoen de titel, maar we hebben onze lessen getrokken uit die voetbaljaargang

Michel Preud'homme

5. 15 mei 2005

15/05/2005. Het is een datum die in het geheugen van elke Club-fan gegrift staat. Op die dag kroonde Club Brugge zich voor het laatst tot Belgisch landskampioen.

En dat is veel te lang geleden. Alles en iedereen rond het Jan Breydelstadion - de blauwe kant dan toch - snakt naar een titel. Als het dit seizoen niet lukt, wanneer dan wel? 

CONCLUSIE: er zijn geen excuses meer! De kwaliteit is aanwezig, de coach kon twee jaar lang bouwen aan zijn ploeg en de toeters en bellen liggen klaar om eindelijk nog eens te ontploffen. Nu die verdomde concurrenten nog afhouden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties