Devolder: "Van de koude ga je niet dood"

Gert-Jan Weyters
| 0 reacties
Devolder: "Van de koude ga je niet dood"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Stijn Devolder gaat niet mee op vervroegde stage met Tom Boonen. Hij is van mening dat het koude weer geen kwaad kan voor een renner.

Stijn Devolder vertrekt pas maandag naar het Spaanse Calpe waar Quick-Step op stage gaat. "Ik ben dit jaar al genoeg weg van huis", laat de winnaar van de Ronde van Vlaanderen optekenen in HNB.

Van de koude trekt Devolder zich niets aan. "Ik heb vandaag probleemloos vijf uur kunnen trainen, goed voor 160 kilometer. Moederziel alleen, maar dat deert me niet. Ik zie het nut van een vlucht naar Spanje nu nog niet in. Je gaat van een temperatuur van nul tot min één niet dood. Het hardt je karakter, al zijn dichtgesneeuwde wegen voor mij de grens."

"Ik fiets met gewone kousen en overschoentjes. Ik heb nog geen koude voeten gehad. Ik doe het ook met de gewone handschoenen die ik van de ploeg kreeg. Voorts heb ik twee thermoflessen mee met warme thee en suiker of honing."

"Vorig jaar kwam ik in de winter eens ten val op een fietspad met ijs. Daarom zoek ik de grote wegen op. Ik rij ook met mijn crossfiets met iets dikkere banden", besluit Devolder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties