Wat u moet weten van de Olympische nacht in Rio: Belgian Tornado's balen, gemiste kans voor Thiam en Neymar doet het

Redactie
| 0 reacties
Wat u moet weten van de Olympische nacht in Rio: Belgian Tornado's balen, gemiste kans voor Thiam en Neymar doet het
Foto: © photonews

In Rio viel vannacht alweer heel wat te beleven, we lijsten voor u even op wat u allemaal zou kunnen gemist hebben op de Olympische Spelen.

Drie honderdsten te kort

De Belgian Tornados kwamen 3 honderdsten te kort om brons te pakken in 4x400 meter. De broers Dylan, Jonathan en Kevin Borlée eindigden in de finale nipt als vierde, achter Amerika, Jamaica en de Bahama's. Zonde van die knaltijd: 2:58.52, 73 honderdsten beter dan het Belgische record dat ze vrijdag nog in de reeksen liepen.

Jammer van Thiam

Ruth Beitia kroonde zich tot kampioene in het hoogspringen. De 37-jarige Spaanse ging over 1m97, dat is een centimeter lager dan de hoogte waar onze Nafi Thiam en de Britse Katarina Johnson-Thompson over sprongen in de vijfkamp. Doodjammer dus, want hier zat minstens nog een medaille in voor onze landgenote.

Neymar doet het

Brazilië veroverde voor het heerst goud in het olympisch voetbaltoernooi Neymar zette de beslissende strafschop in de penaltyreeks tegen Duitsland om. (Lees hier verder)

De testosteronbom doet het

Wie anders dan Caster Semenya pakte het goud op de 800 meter bij de vrouwen. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse, die vanwege haar mannelijkheid in 2009 voor commotie zorgde in de atletiekwereld door uit het niets WK-goud te pakken, liep een tijd van 1:55.28.

Dubbelen met Mo

Mo Farah heeft net als in Londen vier jaar geleden de dubbel gepakt. De Brit won na zijn zege op de 10 KM ook de 5 KM in een tijd van 13:03.30. Zilver was er voor de Ethiopiër Hagos Gebrhiwet (13:04.50), het brons ging naar de Amerikaan Bernard Lagat (13:06.78).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws