Tweede medaille voor ons land is een feit, met dank aan Laurens Devos

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tweede medaille voor ons land is een feit, met dank aan Laurens Devos

Marieke Vervoort bezorgde ons land zaterdag een eerste medaille op de 400 meter, maar ondertussen is de tweede medaille een feit. Laurens Devos speelt de finale in het tafeltennis.

Welke medaille we aan de Belgische prijzenkast mogen toevoegen, is nog niet zeker. Maar een nieuwe plak is dus wel een feit. Laurens Devos heeft de finale gehaald op het tafeltennistoernooi (voor spelers met hemiplegie of hersenverlamming) van de Paralympics.

Na de zilveren plak van Vervoort, mogen we dus opnieuw een zilveren of een gouden plak verwachten met dank aan de amper 16-jarige speler. Devos was in zijn halve finale sterker dan Juan Bautista Perez Gonzalez. De setstanden waren 3-0 (11-5, 11-8, 11-4).

Nog een medaille op komst?

Vannacht wordt omstreeks 1 uur de finale gespeeld in Rio. Devos mag het daarin opnemen tegen de Nederlander Gerben Last of de Italiaan Mohamed Amine Kalem. Ook Florian Van Acker kan ons land nog een medaille bezorgen. In het toernooi voor spelers met een verstandelijke beperking neemt het hij op tegen Peter Palos (Hongarije).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws