Nicolas Colsaerts getuigt: "Ryder Cup is geen fun, het is oorlog"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nicolas Colsaerts getuigt: "Ryder Cup is geen fun, het is oorlog"
Foto: © photonews

Met Thomas Pieters is er één landgenoot die ons land vertegenwoordigt op de Ryder Cup golf. Nicolas Colsaerts was de eerste Belg die van de Ryder Cup mocht proeven en kwam daar nog eens op terug.

Colsaerts lag toen mee aan de basis van de overwinning. "Toen ik shots lukte waarvan je weet dat ze enorm belangrijk zijn, gaf dat een onbeschrijflijk gevoel", opent Colsaerts in HNB. "Die dag was één van de drie beste rondes die ik ooit speelde. Ik zat in the zone en niemand kon mij verslaan, voor geen geld van de wereld."

Zeker het compliment van legende Tiger Woods was leuk. "Well fucking played, zei hij tegen mij. Dat geeft een kick. Toen ik in de ogen van mijn ploegmaats keek, zag ik dat iedereen mijn plaats wilde innemen, dat rondje wilde spelen zoals ik deed."

Bijzonder gevoel

Colsaerts won met Europa na een comeback van jewelste. "Een continent mogen vertegenwoordigen is een heel bijzonder gevoel. Geloof me vrij: de Ryder Cup is geen fun, het is oorlog. Ik zou zo graag nog eens de Ryder Cup spelen, zeker eentje in Europa. Eén van mijn doelen is erbij zijn op de volgende, in Parijs over twee jaar", besluit Colsaerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws