Slotdag op EK zwemmen: Lecluyse straks in finale 200 meter schoolslag, Croenen haalt het niet

Glenn Bogaert
| 0 reacties

Vandaag staat in de Deense hoofdstad Kopenhagen de slotdag van het EK zwemmen op het programma. Uitkijken doen we vooral naar de finale van de 200 meter schoolslag met in de hoofdrol onze landgenote Fanny Lecluyse. Onze landgenote van 25 won haar reeks, goed voor de vierde tijd en een finaleticket.

2'21"03, dat was de tijd die de West-Vlaamse zwemster liet optekenen. De finale van de 200 meter schoolslag wordt afgewerkt om 17u16. En we leven op hoop want twee jaar geleden veroverde Fanny Lecluyse, die als nummer vier naar de eindstrijd mocht, de Europese titel op dat zwemnummer.

Minder goed verging het Louis Croenen bij de mannen. Onze landgenoot kon de verwachtingen niet inlossen op de 200 meter vlinderslag. Geen finaleplaats voor Croenen, die met 1'55"93 bijna 3 seconden boven zijn persoonlijk record finishte. Het leverde hem slechts de achttiende tijd op. Twee jaar geleden sleepte de Belgische zwemmer nog de vierde plaats in de wacht op het EK kortebaan.

Tot slot is er ook nog nieuws van Kimberly Buys, die heeft namelijk beslist om niet van start te gaan in de reeksen van de 50 meter vrije slag. De 28-jarige Oost-Vlaamse wil haar krachten en energie sparen voor de finale van de 100 meter vlinderslag. Die wordt vandaag beslecht om 17u28.