Hoogmis in Amerika, match voor de geschiedenis

Hoogmis in Amerika, match voor de geschiedenis
Foto: © photonews

De hoogmis van de Amerikaanse sport is het, die Super Bowl. Miljoenen en miljoenen Amerikanen zitten zondagavond aan hun scherm gekluisterd. In België begint het pas om 23.45 uur, maar ook daar zal er de nodige fuzz zijn. Wat u moet weten, wat u mag weten en wat u niet wil weten? Hier!

Dit jaar gaat in Minneapolis de Super Bowl LII door, de 52e editie dus van de finale tussen de NFC en de AFC, de twee grootste sportbonden op het gebied van American Football in de Verenigde Staten. Er mag verwacht worden dat 110 miljoen mensen zullen kijken, zowat een derde van de Amerikaanse bevolking - nooit verkeerd.

Pink zorgt dit jaar voor het volkslied en dat volkslied zal dit jaar met argusogen worden beluisterd en vooral bekeken. Sinds een tijdje knielen vele sterren uit het American Football namelijk bij het volkslied, om te protesteren tegen het gratuite geweld tegen zwarte Amerikanen door de politie.

Justin Timberlake en Pink

Justin Timberlake mag de show tijdens de halftime gaan verzorgen in Minneapolis. De vorige keer leverde dat nog een Nipplegate op met Janet Jackson, deze keer zal hij helemaal zélf voor de ambiance moeten zorgen.

Het is algemeen geweten dat op maandag miljoenen mensen ziek afmelden om te gaan werken in de VS, een typisch fenomeen - al heeft dat mogelijk ook iets te maken met het nuttigen van wel erg veel bier, drank en andere toespijzen.

Tom Brady kan zijn zesde Super Bowl winnen

Maar het wordt vermoedelijk vooral de show van ene Tom Brady, de quarterback van de New England Patriots. Sowieso wordt hij op zijn 40e(!) al de oudste basisspeler ooit in de finale van een Super Bowl, maar hij kan ook zijn zesde(!) prijs pakken. Daarmee zou hij alleen recordhouder worden.

The Patriots uit Boston zijn zware favoriet bij de kenners, de analisten en de bookmakers. En toch letten ze maar beter op voor de underdog, de Philadelphia Eagles. Die hebben een rauw publiek, die vaak de tegenstanders ook rauw lusten. Ook de ordediensten staan alvast op scherp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws