Belgische ex-topatleet werd ooit zwaar gepest: "Ik heb ooit eens een pestkop met zijn hoofd in het toilet geduwd en doorgetrokken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Belgische ex-topatleet werd ooit zwaar gepest: "Ik heb ooit eens een pestkop met zijn hoofd in het toilet geduwd en doorgetrokken"
Foto: © photonews

Doet de naam Kevin Van der Perren bij u nog een belletje rinkelen? De kunstschaatser uit Ninove vertegenwoordigde ons land op maar liefst drie Olympische Winterspelen. De succesvolle atleet werd als kind echter het slachtofffer van pestkoppen.

De 'Vlaamse Week tegen Pesten' kreeg vorige week weer heel wat aandacht. Terecht want pestgedrag is ook anno 2018 nog steeds omnipresent. En ook Kevin Van der Perren weet wat het is om gepest te worden, dat vertelt hij openhartig in 'De Zondag': "Ik was een populaire jongen, had veel vrienden. Tot ik op mijn tiende met schaatsen begon."

Maag keert om

Het begin van een vreselijke periode: "Ik ben jarenlang gepest. Dat was keihard. Als je niet op mannen valt, maar je wordt continu homo genoemd dan doet dat pijn. Ik heb me heel mijn leven verzet tegen dat beeld." Op een gegeven moment werd het de voormalige topatleet te veel: "Ik heb eens een pestkop in het toilet geduwd: zijn kop erin en doorgetrokken. De school strafte mij met een gedragscontract. Mijn ouders waren boos. Ik wilde stoppen met school, maar mocht niet van thuis. Als ik vandaag door die schoolpoort wandel, keert mijn maag nog steeds om. Dat blijft gewoon bij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws