Waarom Belgische snookerhoop Luca Brecel geprikkeld aan het WK begint

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waarom Belgische snookerhoop Luca Brecel geprikkeld aan het WK begint
Foto: © photonews

Luca Brecel komt maandagavond voor het eerst in actie op het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. Maar de Maasmechelenaar begint geprikkeld aan zijn eerste duel. En daar heeft hij een goede reden voor.

Reekshoofd Luca Brecel, de nummer 13 van de wereld, ontmoet in zijn eerste ronde de Engelsman Ricky Walden (WR 27). Bij de Engelse bookmakers krijgt Walden het voordeel wat betreft de favorietenstatus. Op zich heeft onze landgenoot daar geen probleem mee, wél met het feit dat hij op sommige websites 'de best mogelijke loting voor een kwalificatiespeler' werd genoemd. 

Plek in top 16 niet gestolen

Brecel is al enkele weken aan een mindere periode bezig. "Het heeft natuurlijk te maken met mijn slechte vorm na Nieuwjaar. Maar ik heb mijn plaats in de top 16 niet gestolen en ben gedreven om dat ook te tonen. Het gevoel zit in elk geval goed", klinkt het in Het Nieuwsblad

Afspraak maandagavond om 20 uur. Dan spelen Brecel en Walden hun eerste van negen frames. Dinsdagnamiddag om 15.30 uur hervatten beide spelers hun wedstrijd. Wie het eerst tien frames wint, stoot door naar de tweede ronde op 'The Crucible'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws