Eindelijk die medaille! Judoka Chouchi weent van geluk (én ontgoocheling): "Volgende keer pak ik goud"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Eindelijk die medaille! Judoka Chouchi weent van geluk (én ontgoocheling): "Volgende keer pak ik goud"
Foto: © photonews

Net geen plaatsje op het allerhoogste podiumtrapje op het EK judo voor Sami Chouchi, maar onze 25-jarige landgenoot mag fier zijn op zijn prestatie. In de finale moest hij het maar nipt afleggen tegen Sagi Muki. De tranen vloeiden dan ook na afloop, van geluk én ontgoocheling tegelijk.

Voor de strijdlustige Chouchi is zijn zilveren plak een mooi beloning na moeilijke jaren vol blessureleed. "Ik heb die finale zonder enige twijfel aangevat. Dat de hele zaal tegen mij was, heeft mij alleen maar meer energie geschonken. Jammer genoeg kon ik die laatste aanval niet voldoende doorzetten, daardoor kon hij counteren en scoren", aldus de Brusselaar. 

Dat hij eindelijk die medaille op een EK of WK beet heeft, doet deugd: "Ik heb er altijd in geloofd, ik wist dat het kon. Ik heb het nooit opgegeven en ben steevast blijven trainen. Heel wat blessures hebben mij afgeremd in mijn ontwikkeling, maar al sinds begin dit jaar lag mijn focus op dit EK in Tel Aviv. Natuurlijk is het niet leuk om er net naast te grijpen, maar dit is een eerste stap. De volgende keer is het goud."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws