Thomas Pieters weer klaar voor goede resultaten in jacht op Ryder Cup-deelname

Thomas Pieters weer klaar voor goede resultaten in jacht op Ryder Cup-deelname
Foto: © photonews

Vandaag begint de British Open en kunnen de Belgische golfers weer het beste van zichzelf geven. Thomas Pieters, één van onze grootste talenten, heeft een mindere periode achter de rug. Alles wijst er gelukkig op dat hij die periode achter zich kan laten en klaar is om te schitteren op de green.

Dat is nodig om nog te kunnen deelnemen aan de Ryder Cup. Op twee september beslist de Europese kapitein Björn welke golfers hij meeneemt naar Parijs. "Het contact tussen Thomas en Björn is goed", zegt Lieselot Pieters in HLN. Zij is de zus en manager van Thomas. "Ze komen overeen, maar er zijn veel Europeanen in vorm waaaruit Björn kan kiezen. Als Thomas het haalt, is dat een beloning voor zijn prestaties."

Er zijn een aantal redenen waarom de Belgische golfer weer goed in zijn vel zit. "Er zijn zaken veranderd binnen het team en dat zorgde voor opluchting. Sinds twee-drie weken heeft Thomas weer rust gevonden. De stress is echt van zijn schouders gevallen en hij staat weer relaxer op de baan. Golf blijft een mentale sport."

NIET ENIGE BELG

Op de British Open gaat Pieters volop voor de top acht. Hij zal er niet als enige Belg aan de start verschijnen. Ook Nicolas Colsaerts is van de partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws