Team Belgium met meer dan vijftien atleten naar Europees Jeugd Olympisch Festival

Grootste Belgische delegatie ooit op wintereditie Europees Jeugd Olympisch Festival

Team Belgium met meer dan vijftien atleten naar Europees Jeugd Olympisch Festival
Foto: © photonews

Rudy Lahor was voor het BOIC al vaker delegatieleider en is ook op het komende Europees Jeugd Olympisch Festival chef de mission. Dat gaat van 10 tot 15 februari door in Sarajevo en Oost-Sarajevo. Het Belgische team trekt daar met zestien atleten uit vijf verschillende sporten naartoe.

Het gaat om zeven alpineskiërs (Jana Caremans, Julie De Leeuw, Axelle Mollin, Arthur Cannaerts, Nicolas Hotermans, Alessio Rapagliosi en Robin Wyffels), vier shorttrackers (Lieselot Noiron, Nienke en Leander Schepers en Warre Van Damme), twee snowboarders (Jules De Sloover en Dylan Van Hoeij) en één langlaufer met Mathis Poutot.

GROOTSTE DELEGATIE OOIT

"Dit is de grootste delegatie ooit voor een wintereditie van het EJOF", zegt Lahor trots. "Voor het eerst is Team Belgium vertegenwoordigd in biatlon, langlaufen en snowboard. Het EJOF is een soort evaluatiecompetitie, het is belangrijk dat we prestaties van atleten kunnen vergelijken met die van de Europese sport en binnen hun leeftijdscategorie."

Uiteraard is het de bedoeling dat onze sporters later ook in aanmerking komen voor deelnames aan Olympische Winterspelen. "Belangrijk is de internationale wedstrijdervaring die de atleet opdoet en dat deze ervaring hem verder doet groeien in zijn verdere carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws