Legendarische Lindsey Vonn sluit carrière af met medaille
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Lindsey Vonn zwaait af met brons op WK

Legendarische Lindsey Vonn sluit carrière af met medaille
Foto: © photonews

De supersuccesvolle loopbaan van skister Lindsey Vonn is afgelopen. Maar ook in haar allerlaatste wedstrijd stond de Amerikaanse er nog. Op het WK kaapte ze in de afdaling nog de bronzen plak weg. Ze is hierdoor de eerste skister die op zes verschillende WK's een medaille scoort.

De 34-jarige Vonn werkte de afdaling af in 1:02.23. Goed dus voor een derde tijd. De Sloveense Ilka Stuhec was nog 0.49 sneller en veroverde het goud. Voor Vonn was het een laatste kunststukje nadat ze eerder deze maand haar afscheid aankondigde.

Vonn staat bekend van vele titels, maar ook van een massa zware valpartijen. Naar eigen zeggen is haar lichaam 'zo kapot dat het niet meer hersteld kan worden'. Maar haar sport gaf haar ook schitterende triomfen. Zo werd ze in 2010 in Vancouver Olympisch kampioen in de afdaling. Ze hield ook twee bronzen medailles over aan haar verschillende deelnames aan de Spelen.

OPPERMACHTIG IN DE WERELDBEKER

Voorts staan er ook twee wereldtitels op haar palmares. In het WK in 2009 won ze zowel de afdaling als de Super-G. Ze verzamelde nog zes andere medailles op de verschillende WK's. Hiernaast won Vonn in totaal ook maar liefst 82 Wereldbekerwedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws