Bijzonder vruchtbaar weekend voor Belgische bokssport

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Bijzonder vruchtbaar weekend voor Belgische bokssport
Foto: © photonews

De Belgische bokssport floreerde afgelopen weekend. Zowel in Wallonië als in Vlaanderen werden enkele belangrijke kampen gebokst. Onze landgenoten sloten die steeds als winnaar af.

Sinds enkele jaren telt ons land zowel bij de mannen als bij de vrouwen tal van beloftevolle boksers, afgelopen weekend moesten enkelen onder hen de ring in. Onze landgenoten deden dat voortreffelijk, voor sommigen onder hen komt een kamp om een mogelijke wereldtitel zelfs binnen handbereik. 

Yves Ngabu

De kolos van 90 kilo uit Roeselare verdedigde dit weekend zijn EBU-titel (lees: Europese titel) bij de cruisergewichten. Ngabu nam het op tegen de Deen Micki Nielsen, die in het verleden nog Ismail Abdoul versloeg. De Deen was echter geen partij voor Ngabu, alle drie de juryleden beslisten unaniem dat de sterke beer die in het Engelse Sheffield traint zijn titel mocht behouden. 

Voor Ngabu komt een kamp om de wereldtitel steeds dichterbij. Wat dat betreft, zit hij bij zijn Engelse coach Dominic Ingle in een goed nest. Ingle trainde in het verleden al enkele ronkende namen zoals ex-wereldkampioenen Kell Brook en Billy Joe Saunders. 

Francesco Patera

Ook bij de lichtgewichten verdedigde een Belg afgelopen weekend zijn EBU-titel. Genkenaar Francesco Patera versloeg in oktober in Newcastle de Britse thuisvechter Lewis Ritson. Nu kampte Patera in Herstal tegen de Fransman Marvin Petit. De jury oordeelde unaniem dat onze landgenoot zijn titel met verve verdedigde. De Limburger lijkt stilaan klaar om voor een wereldtitel te kampen. 

Elfi Philips

De Oost-Vlaamse bokste in Gent om de WBF Intercontinentale titel bij de superlichtgewichten. Philips versloeg haar Montenegrijnse opponente na tien ronden dankzij een unanieme beslissing van de ringwatchers. 

Meer nieuws

Meer nieuws