Samen met haar broer is Hanne Desmet stilaan wereldtop: "We zijn goed op weg naar Peking 2022"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hanne en Stijn Desmet groeien door naar wereldtop in de shorttrack

Samen met haar broer is Hanne Desmet stilaan wereldtop: "We zijn goed op weg naar Peking 2022"
Foto: © photonews

Afkomstig uit Mechelen, zus en broer, en allebei goudhaantjes in hun sport. Zeker nu ze ondersteund worden door Sport Vlaanderen. Het is het verhaal van shorttrackers Hanne en Stijn Desmet. Ze kloppen stilaan aan de poort van de wereldtop. Zeker Hanne, die onlangs vijfde werd op het WK.

Die vijfde plaats behaalde Hanne op de 1500 m. Op de allround eindigde ze tiende. Op het laatste EK was ze maar nipt naast het podium gevallen. Haar broer Stijn werd op het WK tiende op de 500m en 1500m, in de allround werd hij zeventiende.

Nochtans werd de twee jaar jongere Stijn als eerste gescout als shorttracker en Hanne ging toen eens mee. "Onder het mom van: Doe maar een poging. Tot mijn zeventiende nam ik het niet serieus, maar toen kreeg ik de kans om echt te trainen. Bleek het wel iets voor mij te zijn", zegt Hanne in Gva. Haar broer benadrukt fijntjes: "Ik was van in het begin veel gretiger."

DROMEN VAN DE SPELEN

Broer en zus trekken nu meestal samen op pad. Hun vaste uitvalsbasis is uiteraard Heerenveen, het walhalla voor schaatsers. "We zijn goed op weg naar Peking 2022", droomt Hanne van de Spelen. Bondscoach Gysel wikt en weegt hun kansen. "Hanne is een uitzonderlijk talent, geknipt voor de 1500m. Stijn is een lefgozer. Soms vecht hij nog een strijd die hij niet moet vechten."

Meer nieuws

Meer nieuws