Niets staat droomkamp Persoon nog in de weg, 50.000 Texanen zien duel tussen ongeslagen wereldkampioenen
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties

Katie Taylor wint probleemloos, Spence en Garcia clashten in Dallas

Niets staat droomkamp Persoon nog in de weg, 50.000 Texanen zien duel tussen ongeslagen wereldkampioenen

Niets staat de droompartij tussen Delfine Persoon en Katie Taylor nog in de weg. De Ierse won afgelopen vrijdag in Philadelphia op TKO en had het na de partij over Persoon. Ook Errol Spence Jr. behoudt zijn wereldtitel bij de welters, hij versloeg Mikey Garcia.

Het lijkt echt te gaan gebeuren: Katie Taylor versus Delfine Persoon, twee van de beste vrouwelijke bokssters die het tegen elkaar opnemen. Taylor deed net als Persoon wat ze moest doen en won haar kamp. 

De 32-jarige Ierse begon scherp aan de partij. De ongeslagen Rose Volante (14-0) ging in de eerste ronde meteen tegen het canvas. De Braziliaanse verdedigde haar WBO-titel bij de lichtgewichten. Taylor zette haar IBF en WBA-gordel op het spel. Na negen rondes kwam er dan toch een einde aan de partij. Volante was niet opgewassen tegen de sterke Ierse. 

Persoon 

Na de wedstrijd verklaarde Taylor klaar te zijn voor onze landgenote Delfine Persoon. "Nu kunnen we beginnen praten over het gevecht met Persoon, haar naam wordt nu al twee jaar aan mij gelinkt. Ik heb drie wereldtitels en zij eentje, dus het is de logische volgende stap in mijn carrière", aldus Persoon. 

Ook de bekende promotor Eddie Hearn had het over Persoon. "Een duel met de Belgische zal heel erg lastig worden voor Katie. Ze heeft een heel moeilijk te bekampen stijl en bovendien heeft ze een goeie punch. Maar Taylor heeft weer een moeilijke test doorstaan, het is een droom om met haar te kunnen werken." 

Eerste verlies Garcia

Bij de weltergewichten kregen we in Dallas een kamp om van te watertanden. De ongeslagen Mikey Garcia (39-0) toonde erg veel lef en ging maar liefst twee gewichtsklassen omhoog om sensatie Errol Spence Jr (24-0) uit te dagen. Beide ongeslagen heren boksten voor de IBF-titel van Spence. 

Maar liefst 50.000 Texanen kwamen op de partij af. Zij zagen hoe de grotere Spence zijn opponent geen schijn van kans liet. Hij won na 12 ronden op punten. De nochtans zeer getalenteerde Garcia proefde voor het eerst van de nederlaag. Toch tonen veel waarnemers hun respect voor Garcia, in de toekomst wacht hem waarschijnlijk een kans om het op te nemen tegen Vasiliy Lomachenko. 

Meer nieuws

Meer nieuws