Delfine Persoon sportief en financieel bestolen? "Ik had geschiedenis kunnen schrijven"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Delfine Persoon krijgt mogelijk niet volledige vergoeding voor verloren kamp in NYC

Delfine Persoon sportief en financieel bestolen? "Ik had geschiedenis kunnen schrijven"
Foto: © photonews

Voor Delfine Persoon is het wonden likken na haar veelbesproken kamp in Madison Square Garden. Niet eens letterlijk, wel figuurlijk. Zowat iedereen is het er over eens dat de jury onterecht de winst toekende aan Katie Taylor, de opponente van Persoon. Er is overigens ook nog een financieel dispuut.

"Veel mensen zeggen dat ik had moeten winnen", reageert onze landgenote bij VRT. "Ik had het ook gewoon kunnen afmaken. Ik wist dat ik dat moest doen. Ik heb de kansen gehad, maar het niet gedaan. Dan was er geen discussie. Ik had haar een paar keer in het donker, maar bokste teveel op karakter in plaats van met mijn hoofd."

WELLICHT GEEN REMATCH

Er gaan al stemmen op voor een rematch. "Ik sta ervoor open. Maar ik denk niet dat ze dat risico gaat nemen. We hebben gezien hoe mafieus de bokswereld is. Ik ben bestolen. Ik had geschiedenis kunnen schrijven voor de Belgische bokssport. Maar als ze terugkomt, neemt ze een risico en dat gaat ze niet doen denk ik."

Persoon vreest ook dat haar kansen om financieel een slag te slaan ten einde zijn. Voor de kamp in New York kreeg ze 200 000 dollar toegewezen, de grootste beurs uit haar carrière. De kans bestaat zelfs dat ze dat bedrag niet volledig ontvangt. Plots zou daar 20 000 dollar af gaan sanction fees, het percentage van de beurs dat naar de vakbonden gaat. Het is nog onduidelijk hoe dat precies afloopt.

Meer nieuws

Meer nieuws