Belgische bond laat discutabel verlies van Persoon niet zomaar blauwblauw en dient klacht in
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgische boksbond wil met klacht rematch voor Persoon afdwingen

Belgische bond laat discutabel verlies van Persoon niet zomaar blauwblauw en dient klacht in
Foto: © photonews

Ook bij de Belgische bond is het verlies van Delfine Persoon in de kamp tegen Katie Taylor niet in goede aarde gevallen. Onze nationale federatie meent dat het resultaat onrechtvaardig was en heeft besloten om actie te ondernemen. Er wordt dus een klacht ingediend.

De Belgische boksbond heeft nochtans niet zozeer de illusie dat het resultaat van de kamp nog kan veranderd worden. Wel wil het met de klacht zo snel mogelijk een rematch afdwingen en dan minstens één Belg laten zetelen in de jury.

OPROEP TOT EERLIJKHEID

Via een brief aan de vier internationale federatie wordt de uitslag van de kamp uit Madison Square Garden aan de kaak gesteld. "Het resultaat van deze kamp voelde heel verkeerd aan. Schandalig en schandelijk. In professionele kringen en in de wereldwijde media. We denken dat respect, eerlijkheid en fairplay een belangrijke rol in onze sport moeten spelen."

Het is nu uitkijken of de vraag naar een herkansing breed gedragen zal worden. "We vragen eerlijkheid van onze atleten en hun omgeving en dat is exact wat we hen ook moeten bieden. Wij hopen dan ook dat de World Federation wil overwegen om Delfine Persoon in deze zaak te steunen."

Meer nieuws

Meer nieuws