Ook opponente heeft boodschap begrepen: Delfine Persoon mag opnieuw hopen

Ook opponente heeft boodschap begrepen: Delfine Persoon mag opnieuw hopen
Foto: © SC

De befaamde kamp van Delfine Persoon in Madison Square Garden en haar door velen als onterechte verlies beschouwd, blijft voor ophef zorgen. Ook de winnares van de kamp, Katie Taylor, heeft dat begrepen. De Ierse liet alvast weten open te staan voor een rematch.

Persoon vreesde nochtans dat ze een rematch op haar buik mocht schrijven, omdat het commercieel niet meer interessant zou zijn voor Taylor. Die laatste liet bij haar terugkeer in Dublin toch iets anders verstaan. "Een rematch tegen Delfine Persoon is onvermijdelijk", klonk het. "Ik zou dolgraag opnieuw tegen haar boksen."

NOOIT GETWIJFELD AAN RESULTAAT

Taylor vond zelf haar overwinning evenwel niet onterecht. "Ik heb nooit getwijfeld aan het resultaat. Mijn manager en trainer wisten van in het begin van de kamp dat ik zou winnen. Het was wel erg close. Delfine is een groot kampioene. Dat is wat er gebeurt wanneer de allerbeste tegen de allerbeste bokst. Het is een kamp die de mensen graag nog eens opnieuw willen zien."

Doordat de publieke opinie zich zo duidelijk uitsprak in het voordeel van Persoon, voelt het voor Taylor mogelijk aan alsof ze imagoverlies geleden heeft. Volgens de website boxingscene.com heeft Taylor aan haar promotor Eddie Hearn al de opdracht gegeven om een rematch te organiseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws