Delfine Persoon over het uitblijven van rematch tegen Taylor: "Ze heeft kamp tegen mij nog niet verteerd"
Dennis Rosiers
| 0 reacties

Persoon: "Taylor heeft kamp nog niet verteerd"

Delfine Persoon over het uitblijven van rematch tegen Taylor: "Ze heeft kamp tegen mij nog niet verteerd"
Foto: © photonews

Na haar omstreden kamp tegen de Ierse Taylor kijkt Delfine Persoon vooruit. Ze focust op een titelgevecht in een lagere gewichtsklasse én droomt al van de Olympische Spelen in Tokio.

Bij Sporza komt Delfine Persoon terug op haar omstreden gevecht met Katie Taylor. Onze landgenote leek op weg naar de zege, maar de jury koos voor de Ierse als winnares. "Ik heb de kamp meermaals bekeken en ik blijf erbij: ik had die kamp moeten winnen."

Er wordt al maanden gespeculeerd over een eventuele rematch, maar daar is Persoon realistisch in. "Tja, veel blabla, maar geen boemboem. Maar er is geen enkel contact met ons... Ik denk dat het mentaal bij Taylor niet goed is en dat ik bijgevolg geen kans krijg op een rematch."

Dan maar andere doelen vooropstellen voor 2020. De Olympische Spelen staan aangevinkt, al is er nog een extrasportief dispuut dat opgelost moet worden. 

Opvallend: op 11 november zal Persoon op het boksgala in Oostende vechten bij de supervedergewichten, een klasse lager dan gewoonlijk. Hiervoor moet ze nog twee kilo afvallen. Niet evident. "Dat lijkt makkelijk, maar die laatste kilo is enorm moeilijk. Vooral via vocht moet je gewicht proberen te verliezen om na de weging dan weer gewicht bij te winnen", besluit Persoon

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws