Khabib verandert niet meer van gedachten: UFC-legende neemt afscheid van de sport met 29-0
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Khabib Nurmagomedov bevestigt afscheid na gesprek met UFC-voorzitter Dana White

Khabib verandert niet meer van gedachten: UFC-legende neemt afscheid van de sport met 29-0
Foto: © photonews

Het staat nu definitief vast: Khabib Nurmagomedov gaan we in de UFC niet meer terugzien als kooivechter. Khabib is de langst regerende wereldkampioen bij de lichtgewichten. De Rus heeft na een gesprek met UFC-voorzitter White zijn afscheid bevestigt.

Khabib Nurmagomedov kondigde eind vorig jaar eigenlijk al aan dat hij zou stoppen. Khabib had zijn moeder beloofd om te vechten nadat zijn vader en coach overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting. UFC-voorzitter Dana White wilde toch eerst nog eens een gesprek hebben met Khabib.

Dat gesprek heeft inmiddels bij een etentje plaatsgevonden. White bevestigt dat Khabib bij zijn besluit blijft. "Het blijft bij 29-0. Hij is officieel met pensioen. Het was ongelooflijk om je aan het werk te zien", richt White zich tot Khabib.

De UFC-legende kwam zelf nog met enkele woorden van dank op Instagram. "Dank aan Dana en het hele UFC-team om mij de kans te geven om mezelf te bewijzen. Ik wil ook mijn team, alle sparringpartners en alle fans bedanken. Ik hoop dat jullie mijn beslissing accepteren en me begrijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws