Belgische nationale ploegen winnen in de Pro League: Red Lions smeren tegenstander zelfs forfaitscore aan

Een goede beurt hebben onze nationale ploegen gemaakt in de Pro League. Bij de Red Lions was het zelfs een klinkende overwinning waar ze mee uitpakten.

De Belgische hockeymannen hadden geen enkele moeite om Zuid-Afrika opzij te zetten. De Kerpel maakte op aangeven van Van Aubel de 1-0. Boon devieerde dan weer een voorsprong van Cosyns in doel. Bij de rust had België zo al een geruststellende marge beet.

HATTRICK VAN BOON

Dat hielp alleen maar om het betere hockey te blijven spelen. Boon eiste helemaal de glansrol op door nog twee treffers in doel te jagen en zo een hattrick achter zijn naam te krijgen. Ook Alexander Hendrickx pikte zijn doelpunt mee. Eindstand: 5-0. Een vierde overwinning op rij voor de Red Lions in de Pro League.

De Belgische dames moesten het dan weer opnemen tegen China. In twee minuten tijd slikten de Aziaten twee doelpunten. Eerst benutte Englebert de assist van Leclef. Struijck zette 't Serstevens op weg naar de 2-0. Struijck kwam ook nog zelf op het scorebord. De eerredder van Zhang Ying was een doekje voor het bloeden. De Panthers wonnen met 3-1.