Red Lions stijgen naar tweede plek na nieuwe zege, Red Panthers moeten het deze keer stellen met gelijkspel

Wisselend succes. Zo kan het toch omschrijven wonnen, want de Red Lions en Red Panthers hadden beiden hun vorige match gewonnen. Deze keer won enkel de mannenploeg, terwijl de tegenstanders hetzelfde waren.

De Red Lions hadden dinsdag nog Zuid-Afrika in de pan gehakt met 5-0. De vrees voor een nieuwe pandoering moet er bij de Zuid-Afrikanen hebben ingezeten, maar ze kwamen zowaar op voorsprong via een strafcorner van Beauchamp. Onana maakte wel nog voor rust gelijk.

In de tweede helft namen de Red Lions afstand van hun tegenstander, met eerst een frommelgoal van Van Aubel en vervolgens twee treffers van Boon. De Belgen stapelden de kansen op om er weer een straffe score van te maken, maar het werd uiteindelijk nog 4-2 na opnieuw een strafcorner van Beauchamp. De Lions stijgen wel naar de tweede plaats in de Pro League.

PANTHERS VERLIEZEN SHOOT-OUTS

De Red Panthers hebben dus niet opnieuw kunnen winnen van China. Dat heeft er ook mee te maken dat een deel van de Belgische speelsters rust kreeg. De Chinese dames zagen hun kans schoon om hun wil op te leggen en ook om op voorsprong te komen. De gelijkmaker van De Mot bezorgde België nog een punt. Het bleef 1-1. In de shoot-outs verloren de Panthers wel met 0-2.