Na exit van Taeymans volgen ook andere Belgen haar voorbeeld op WK judo

Het WK judo is niet bepaald een succes geweest voor België. De Belgische delegatie moet terugkeren zonder medaille. Roxane Taeymans ging er in de categorie tot 70 kilo uit in de tweede ronde. Willems was al een ronde eerder uitgeschakeld. Met Sophie Berger is nu ook de laatste Belgische gesneuveld.

Gabriella Willems en Roxane Taeymans kwamen allebei uit in dezelfde categorie. Willems verloor in de eerste ronde van de Puerto Ricaanse Perez. Taeymans haalde het wel van de Oekraïense Smal. In haar volgende partij kwam ze echter uit tegen viervoudig Afrikaans kampioene Niang. De Marokkaanse vloerde onze landgenote met een beenveeg.

Vervolgens verhuisde alle hoop naar Sophie Berger, de laatste Belgische judoka die op het WK in actie zou komen. In de klasse tot 78 kg verloor ze echter haar eerste kamp. Na 48 seconden was het al over. De Duitse Wagner, bronzen medaillewinnares op het laatste EK, won met ippon.