Eerste Belg kwam al in actie op de Spelen en kent zijn tegenstander

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Eerste Belg kwam al in actie op de Spelen en kent zijn tegenstander
Foto: © photonews

Robin Ramaekers werd zopas 42e in de plaatsingsronde van het individueel boogschieten. De Belg kent zo z'n tegenstander voor de eerste ronde. Hij zal het opnemen tegen de Australiër Ryan Tyack.

Bij het boogschieten op de Olympische Spelen draait het tornooi, zoals bij het tennis, om rechtstreekse uitschakeling. Alleen werken ze niet met vastgelegde reekshoofden. Op dag één worden een pak pijlen verschoten om de tabel op te maken.

De eerste komt daarna uit tegen de 64e en ga zo maar door. Ramaekers plaatste z'n pijlen maar liefst dertien keer in het midden van de roos, maar schoot er ook eentje in de zeven, iets verder van het doe af.

72 pijlen, Olympisch- én Wereldrecord

Het is een nerveuze bedoening trouwens, er worden per atleet 72 pijlen afgeschoten, met een maximum van veertig seconden tussen elk schot. Ramaekers haalde uiteindelijk 654 punten, wat hem op de 42e plaats deed belanden.

Hij komt in de eerste ronde uit tegen de Australiër Ryan Tyack, die elf punten meer haalde. Één van de favorieten liet ook al van zich spreken. De Zuid-Koreaan Kim Woojin haalde maar liefst 700 punten, een nieuw Olympisch- én wereldrecord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws