🎥 Snookerspeler krijgt waarschuwing na middelvinger naar... witte bal
Jelle Heyman
| 0 reacties

Nu al het beeld van het WK snooker: snookerspeler toont middelvinger naar bal

🎥 Snookerspeler krijgt waarschuwing na middelvinger naar... witte bal
Foto: © photonews

Is dit al het beeld van het WK snooker? In de eerste ronde geeft de Engels-Noorse speler Kurt Maflin de witte bal een middelvinger.

We begrijpen de reactie en de frustratie van Maflin wel. In de eerste ronde van het WK Snooker neemt het nummer 31 van de wereld het op tegen David Gilbet, het nummer 11 van de wereld. Ze moeten om het eerst 10 frames winnen om naar de tweede ronde door te stoten.

40.000 pond gaat in rook op

Bij een 8-7 achterstand lijkt het 16e frame helemaal het frame te gaan worden voor Maflin. 'The Viking' heeft de frame al binnen met een century (100+ punten), maar de tafel ligt zeer gunstig om voor een maximum break van 147 én de bijhorende 40.000 pond te gaan.

Maar bij een break van 105 gaat het mis voor Maflin. De witte bal rolt tegen de gele waardoor hij zijn positie op de zwarte bal helemaal kwijtspeeld. De witte bal wordt daardoor getrakteerd op een middelvinger. 

Het leverde hem een waarschuwing op van de scheidsrechter. "Ik bedoelde er echt niets verkeerd mee", zei Maflin achteraf. "Ik was gewoon kwaad omdat ik zo hard gewerkt had om in die positie te komen...", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws