OVERZICHT: Zo deden onze landgenoten Nina Derwael, Jutta Verkest en Louis Croenen het op de Olympische Spelen

Wat staat er deze middag nog op het programma voor onze landgenoten? Kans op medaille in het turnen, ook Croenen komt nog in actie

OVERZICHT: Zo deden onze landgenoten Nina Derwael, Jutta Verkest en Louis Croenen het op de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Er kwamen vandaag al heel wat landgenoten in actie op de Olympische Spelen. Deze middag kwamen ook nog Croenen, Derwael en Verkest in actie.

Voor Nina Derwael en Jutta Verkest stond er heel wat op het spel vandaag, want zij traden aan in de allroundfinale in het turnen. Deze finale begon vanaf 12u50 Belgische tijd. 

Update: Nina Derwael werd verdienstelijk zesde, de amper 15-jarige Jutta Verkest sleepte de 23ste plaats in de wacht. Het goud was voor Sunisa Lee, de grote concurrente van Derwael zondag aan de brug met ongelijke leggers. Lees er HIER meer over.

Ook voor Croenen washet dus een belangrijke dag. Hij werkte zijn eerste reeks af in de 100 meter vlinderslag in het zwemmen en gaat zich zo proberen te kwalificeren voor de volgende ronde. Fanny Lecluyse gaf deze ochtend al het goede voorbeeld door zich te plaatsen voor de finale op de 200 meter schoolslag. De zwemreeksen begonnen om 12u. 

Update: Louis Croenen zwom in zijn reeks naar een mooie tweede plaats, maar zijn tijd was onvoldoende om zich te plaatsen voor de halve finales. Lees er HIER meer over. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws