WK Darts Deelnemers

Alle WK Darts Deelnemers zijn bekend. Zo zijn de 32 beste spelers op de Order of Merit al zeker van de partij. Dit zijn de 32 beste spelers ter wereld, waardoor bijvoorbeeld onze landgenoten Dimitri Van den Bergh, die in de top 10 terug te vinden is, en Kim Huybrechts. al zeker van de partij zijn op het WK Darts 2023 in Londen. Zij zijn ook vrijgesteld van de eerste ronde, dus zij komen pas in de tweede ronde in actie op het WK Darts. 

Naast de 32 beste spelers op de Order of Merit, zullen ook de 32 beste spelers van de Pro Tour Ranking op het WK Darts 2022 te zien zijn. Dat zijn de 32 beste spelers die zich niet meer via de Order of Merit konden plaatsen. De laatste 32 WK Darts deelnemers die nog aan het WK Darts 2023 moeten worden toegevoegd, bestaan uit deelnemers die zich konden plaatsen via internationale qualifiers.

WK Darts Belgen

Eerder hebben we al uitgelegd dat Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts sowieso van de partij zal zijn, aangezien zij tot de beste 32 spelers behoren op de Order of Merit. 

Naast Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts is er nog een Belg die aanwezig zal zijn op het WK Darts 2022. Zo is ook Mike De Decker geplaatst voor het Wereldkampioenschap. De Decker moet, in tegenstelling tot Van den Bergh en Huybrechts, wel al in de eerste ronde van het WK Darts in actie komen. Hij speelt tegen Jeff Smith. 

Belgen op het WK Darts volgen? Darten in België wordt steeds populairder en jaarlijks doen steeds meer Belgen mee aan het WK Darten. Lees alles over het WK Darten.