WK Darts Prijzengeld

Darts is al jaren een enorm populaire sport en er is dan ook aardig wat geld mee gemoeid. Zo bedraagt het WK Darts prijzengeld in totaal maar liefst 2.500.000 pond. Dit geld is niet enkel voor de winnaar, want deze som wordt over alle deelnemers verdeeld. Uiteraard krijgt de winnaar wat meer dan de andere en krijg je steeds meer prijzengeld als je verder geraakt in het toernooi. Hieronder vindt u een overzicht van wat het WK Darts prijzengeld bedraagt. 

Zo krijgt de winnaar van het WK Darts maar liefst 500.000 pond qua prijzengeld. Een enorm verschil met de speler die de finale zou verliezen, want deze speler krijgt "slechts" 200.000 pond. De spelers die in de halve finales geraken krijgen dan weer 100.000 pond. Ook voor de kwartfinale en het behalen van de achtste finales krijgen de spelers al aardig wat geld, want in de kwartfinale bedraagt het prijzengeld 50.000 pond en in de achtste finales 35.000 pond. 

Ook in de rondes daarvoor gaat er nog aardig wat geld rond. Als de spelers de derde ronde halen, krijgen ze 25.000 pond. Voor de tweede ronde krijgen ze dan weer 15.000 pond. Stel dat de spelers niet verder geraken dan de eerste ronde en dus slechts één wedstrijd spelen op het WK Darts, krijgen ze ook al een mooie som van 7.500 pond. Kwalificeren voor het WK Darts kan dus al aardig wat WK Darts prijzengeld opleveren. 

Met het winnen van het WK Darts, het grootste toernooi binnen het Darten, kan je dus aardig wat geld verdienen. Lees meer over onder meer het WK Darts, het schema en de puntentelling op Sport-Planet.