WK Darten Schema

Hier kan u het WK Darten schema terugvinden. Zo kan een speler maximum zeven rondes spelen als hij de finale haalt. In de eerste en tweede ronde bestaat de wedstrijd uit een Best of 5 sets. Een speler moet dus drie sets winnen om door te stoten naar de volgende ronde. Om zo'n set te kunnen winnen, moet een speler eerst drie legs winnen. Een leg win je als je als eerste van 501 naar 0 geraakt, maar de laatste worp moet wel uitgegooid worden met een dubbel. Als Dimitri Van den Bergh op het einde bijvoorbeeld nog op 32 staat in een leg, moet hij dus de dubbel 16 raken om een leg binnen te halen. 

In de derde en vierde ronde staan de spelers al langer op het terrein, want dan staat bestaat de wedstrijd uit een Best of 7 sets. Dan moet een speler dus al minimaal 4 sets winnen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Hoe verder het toernooi vordert, hoe langer de wedstrijden zullen duren, want in Kwartfinales is het een Best of 9 sets, in de halve finales een Best of 11 sets en in de grote finale wacht een Best of 13 sets. De speler die dus de eindzege op zak wil steken, moet in de finale minstens 7 sets winnen.

Een overzicht van het format van het WK Darts 2023 kan u hieronder terugvinden: 

Eerste ronde (laatste 96): Best of 5 sets

Tweede ronde (laatste 64): Best of 5 sets

Derde ronde (laatste 32): Best of 7 sets

Vierde ronde (laatste 16): Best of 7 sets

Kwartfinales (laatste 8): Best of 9 sets

Halve finales (laatste 4): Best of 11 sets

Finale (laatste 2): Best of 13 sets

Tegen wie spelen onze landgenoten? 

Het WK Darten schema voor de eerste ronde is nu ook bekendgemaakt. Zo zijn Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts vrij in de eerste ronde, maar ze weten wel tegen wie ze zouden kunnen uitkomen in de tweede ronde. Dimitri Van den Bergh zal het opnemen tegen Rowby-John Rodriguez of Lourence Ilagan. Als Van den Bergh door kan stoten, is zijn volgende opponent Krzysztof Ratajski.

Voor Kim Huybrechts wacht de taak om het op te nemen tegen de winnaar van het duel tussen Kean Barry en Grant Sampson. Als Huybrechts dit tot een goed einde brengt, wacht een ontmoeting met titelverdediger Peter Wright. In het ideale scenario volgt er in de vierde ronde een Belgisch onderonsje tussen Van den Bergh en Huybrechts. 

Ten slotte is er ook nog Mike De Decker, de derde Belg op het WK. De Decker is de enige landgenoot die in de eerste ronde al in actie moet komen en hij zal het opnemen tegen Jeff Smith. In een eventuele tweede ronde wacht Mensur Suljovic.

De PDC, de organisatie die alle grote Darts-toernooien organiseert, heeft nu een schema en een programma bekendgemaakt van het volledige WK. Deze kan u hieronder terugvinden in een mooi schema die door de PDC zelf is samengesteld. 

Het WK Darten schema vind je bij Sport-Planet.eu. Bekijk welke darter wanneer speelt, tegen wie en hoe laat. Bekijk het WK Darten programma bij Sport-Planet.