Drievoudige olympiër Gaëlle Mys zet punt achter haar professionele turncarrière

Redactie
| 0 reacties
Drievoudige olympiër Gaëlle Mys zet punt achter haar professionele turncarrière
Foto: © photonews

Gaëlle Mys zet een punt achter haar professionele turncarrière. De bijna 25-jarige Mys trad aan op drie Olympische Spelen. Geen enkele Belgische turnster deed ooit beter.

Mys was de eerste Belgische turnster die aan drie Olympische Spelen deelnam. In Peking haalde ze de meerkampfinale en werd ze 24e, in Londen eindigde ze als 26e en in Rio voerde ze als ouderdomsdeken de Belgische ploeg aan.

In Peking profiteerde Mys van een blessure van Vanwalleghem door zich op 16-jarige leeftijd te plaatsen voor de Spelen van Peking. Vier jaar later was Mys er weer bij, maar toen haalde ze de finale net niet, ze werd 26e. In de jaren die daarop volgden ontpopte Mys zich steeds meer tot gids van een nieuwe generatie jong turntalent. Samen met Nina Derwael, Rune Hermans, Laura Waem en Senna Deriks haalde België voor het eerst als team de Spelen.

"Topgymnaste"

Mys blonk vooral uit op de balk. "Op haar favoriete toestel bewees ze op belangrijke momenten dat er steeds op haar stabiliteit gerekend kon worden", schrijft de turnfederatie op haar website. "De unieke combinatie van lenigheid en sprongkracht maakte van haar een topgymnaste." Mys gaat zich nu terug toeleggen op haar studies, zo schrijft ze op Facebook.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws