Belgische medaillehoop blikt terug op teleurstelling in Rio: "Vijfde plaats was een ontgoocheling"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Belgische medaillehoop blikt terug op teleurstelling in Rio: "Vijfde plaats was een ontgoocheling"
Foto: © photonews

Jaouad Achab trok met grote ambities naar zijn eerste Olympische Spelen. Maar de 24-jarige taekwondoka stelde teleur met een vijfde plaats. Hij is vastberaden om in Tokio 2020 beter te doen.

Jaouad Achab ging voor goud in Rio, maar onze landgenoot moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats. "Als je naar Rio gaat om te winnen en je weet dat dat binnen je mogelijkheden ligt, dan is de vijfde plaats een ontgoocheling", vertelde hij tijdens de olympische stage op Lanzarote aan Sporza. "Tijdens mijn halve finale heb ik een fout gemaakt door te veel te willen winnen. Ik was even in paniek en dat heeft de hele match veranderd. Voor brons eigenlijk hetzelfde. Ik nam een risico en dat draaide niet goed uit", analyseert Achab zijn verloren duels.

"Maar de ervaring van Rio zal me zeker helpen, dat is een overwinning op zich. Hier in Lanzarote is het eigenlijk al de start van de voorbereiding op Tokio, maar we moeten het stap per stap aanpakken. De ervaring van Rio moet me helpen om beter te worden voor Tokio", klinkt Achab strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws