Taekwondoka troeft Gareth Bale af in Welshe verkiezing "Sportpersoonlijkheid van het Jaar"

Redactie
| 0 reacties
Taekwondoka troeft Gareth Bale af in Welshe verkiezing "Sportpersoonlijkheid van het Jaar"
Foto: © photonews

Gareth Bale won met Real Madrid de Champions League en leidde Wales verrassend naar de halve finale van het EK. Toch ging de prijs van sportpersoonlijkheid van het jaar in Wales niét naar de voetballer, maar wel naar een 'gouden' taekwondoka.

Gareth Bale werd in de verkiezing verslagen door taekwondoka Jade Jones, die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud pakte in de klasse tot 57 kilogram. De 23-jarige Jones prolongeerde in Rio de titel die ze vier jaar geleden al had veroverd in Londen. Ook toen werd ze gekozen tot sportpersoonlijkheid van het jaar in Wales.

Het publiek verkoos haar maandagavond op het gala in Cardiff boven Bale, die als tweede eindigde. "Ik ben totaal verrast", zei Jones. "Er waren zoveel grote namen kandidaat en Wales heeft zo'n fantastisch sportjaar gehad. Ik had nooit verwacht dat ik weer zou winnen." Bale werd als troost met het nationale elftal wel gekozen tot sportploeg van het jaar in Wales. Bondscoach Chris Coleman kreeg ook een speciale onderscheiding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws