25 jaar en nu al 'oud' voor zijn sport: Snowboarder Seppe Smits

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
25 jaar en nu al 'oud' voor zijn sport: Snowboarder Seppe Smits
Foto: © photonews

Op je 25ste al oud genoemd worden binnen je sport, het lijkt belachelijk, maar voor Seppe Smits is het de realiteit. De Belg hoort met z'n 25 bij de ouderdomsdekens aan de top van het snowboarden.

"Het snowboarden evolueert bijzonder snel. Elk jaar zie je nieuwe tricks. Ik ben nog maar 25, maar in het snowboarden ben ik al een oudje", geeft Smits toe bij Sporza. "Op de startlijsten zie je niet veel riders van 1991 meer."

Toch zijn er ook voordelen aan zijn leeftijd. "Ik heb wel wat meer ervaring en dat helpt tegen de stress. Maar de jonge riders zijn onbevreesd. Als ze vallen, buigen ze nog makkelijk en hebben ze minder pijn. Ze proberen ook sneller een nieuwe trick. Vier jaar geleden deed iedereen nog double corks, nu zijn dat triple corks. Ik kan het niet allemaal meer bijhouden, maar probeer me te verweren."

Als je zelf je beste tricks kan landen, kan je nooit teleurgesteld zijn

-Seppe Smits

Hij heeft nog werk voor de Spelen. "Als ik het podium wil halen op de Spelen, moet ik wel zeker nog enkele tricks bijleren. Maar alles kan daar want het is een momentopname. Ik ga niet met een resultaat voor ogen, maar om mijn beste tricks te laten zien. Je kan nooit voorspellen wat de anderen zullen doen, maar als je zelf je beste tricks kan landen, kan je nooit teleurgesteld zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws