Muyters: "Geen meldingen van seksueel misbruik bij sport- en voetbalfederatie

Redactie
| 0 reacties
Muyters: "Geen meldingen van seksueel misbruik bij sport- en voetbalfederatie
Foto: © photonews

Er zijn in Vlaanderen geen meldingen gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) vandaag geantwoord op vragen van Imade Annouri (Groen) en Peter Wouters (N-VA).

Volgens Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) zijn er bij Sport Vlaanderen en de Voetbalfederatie Vlaanderen geen meldingen binnengekomen over seksueel misbruik.

Maar het ontbreken van meldingen is volgens vraagsteller Imade Annouri (Groen) niet per definitie een positief teken. "Als de experten zeggen dat het niet anders kan dat er ook bij ons sprake is van misbruik in de sport, dan wijst het ontbreken van meldingen misschien meer op een probleem met het aanmeldingssysteem of de drempelvrees bij de sporters dan op het ontbreken van gevallen van misbruik", aldus Annouri.

Annouri stelde voor om één of meerdere experts uit te nodigen in het parlement om de kwestie verder te onderzoeken en om te bekijken welke beleidsmaatregelen kunnen genomen worden om gevallen van misbruik maximaal uit te sluiten. Het voorstel van Annouri kreeg de steun van de andere partijen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws