Prachtig! Sofie Goos viert eerste overwinning na mesaanval
Redactie
| 0 reacties
Prachtig! Sofie Goos viert eerste overwinning na mesaanval
Foto: © photonews

Vorige jaar stortte de wereld van Sofie Goos in toen ze in Antwerpen tijdens een training aangevallen werd met een mes. Na haar geslaagde comeback in Lissabon maakte ze nu helemaal haar terugkeer met een overwinning.

Goos won de volledige triatlon van Venetië. "Tot voor de wedstrijd in Venetië had ik al 3 volledige triatlons gewonnen, dit is dus mijn 4e. Ik ben heel, heel blij", aldus Sofie Goos aan Sporza. Ze won bovendien met overmacht.

Goos finishte twintig minuten voor de tweede. "Dat ik met zo'n grote voorsprong kon winnen is ook nog eens vrij uitzonderlijk. Ik heb vooral op de fiets het verschil kunnen maken. Ik voelde me heel goed en kon heel goed duwen. Ik had een paar goeie fietstrainingen achter de rug, dus had ik sowieso al veel vertrouwen."

Afwachten hoe ik deze wedstrijd zal verteren

-Sofie Goos

Bij haar terugkeer in Lissabon tankte ze vertrouwen met een vijfde plaats, maar een volledige triatlon is nog iets anders. "Ik kwam in Lissabon al dicht bij de 3e plaats en voelde me na de wedstrijd nog heel goed. Maar een halve triatlon is nog geen volledige, dat was intussen al twee jaar geleden. Ik ben in Venetië dus met een klein hartje aan de start gekomen."

"Ik merk al wel dat mijn lichaam anders reageert op zware inspanningen. Zeker na een hele triatlon ben je total loss, ik merk het aan mijn longen en mijn stem. Het is nog een beetje afwachten hoe ik deze wedstrijd zal verteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws