Opnieuw Belgische zege in Hawai? "Als alles loopt zoals ik wil, dan maak ik kans"
Redactie
| 0 reacties

Van Lierde droomt van nieuwe overwinning in Hawai

Opnieuw Belgische zege in Hawai? "Als alles loopt zoals ik wil, dan maak ik kans"
Foto: © photonews

Frederik van Lierde is opnieuw één van de favorieten voor de Iron Man in Hawai. De voormalige winnaar legt echter de druk bij de Duitsers.

Van Lierde won al eens in 2013. "Conditioneel zit ik zeker op hetzelfde niveau, misschien ben ik zelfs nog iets beter", zegt hij bij Sporza. "Ik heb het gevoel dat het goed zit. Mijn voorbereiding was ook goed met een zege in Nice en in Vichy. Vooral die laatste op de halve marathon was verrassend. Ik heb daar een paar heel goede atleten geklopt. Zo weet ik dat de conditie goed is en mijn basissnelheid heel hoog ligt."

"Ik heb ook het gevoel dat ik het lopen en het fietsen goed op elkaar heb afgestemd. Dat is niet evident, maar het zit goed. Fysiek en mentaal ben ik klaar, maar dat is nooit een garantie op een schitterend resultaat. Een Ironman duurt 8 uur, dus er kan veel gebeuren."

Duitsland

Onze landgenoot ziet vooral twee Duitsers als favoriet voor winst. "Het komt me ook wel goed uit. Iedereen kijkt naar Frodeno en Kienle. Zo is er wat minder aandacht voor mij. Dat was ook zo het jaar dat ik won. Ik zit graag in die situatie. Maar ik denk niet dat de Duitsers onklopbaar zijn. Ze steken er geen mijlen bovenuit. Ik zal uiteraard top, top, top moeten zijn, maar als alles loopt zoals ik wil, dan maak ik kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws