Wat een prestatie! Belgische taekwondoka verovert zilveren medaille op Grand Prix

Wat een prestatie! Belgische taekwondoka verovert zilveren medaille op Grand Prix

Raheleh Asemani uit Antwerpen heeft nog eens laten zien waarom ze één van de toppers is in haar sport. De taekwondoka nam deel aan de Grand Prix van Taoyuan in Taiwan in de klasse -57 kilo. Ze schopte het tot in de finale en moest daarin pas na verlenging het hoofd buigen voor de wereldkampioene.

Een Grand Prix in het taekwondo is vergelijkbaar met een Grand Slam in het tennis. Bovendien mogen enkel de toppers per olympische gewichtsklasse hieraan deelnemen. Op weg naar de finale won Asemani vaak met ruime cijfers. Zo werd het 8-0 tegen Pilavaki uit Cyprus, 8-1 tegen de Noorse Magnus en 12-6 tegen de Kroatische Vuletic. Vervolgens haalde onze landgenote het in de halve finales met 4-3 van de Chinese Luo.

In de finale kwam Asemani door een strafpunt op achterstand, maar maakte ze met een rake vuistslag op het pantser gelijk. In de verlenging ging de winst met een gouden punt alsnog naar de Turkse Yaman en werd het 1-3. Desalniettemin doet Asemani door haar zilveren medaille een goede zaak in de strijd om een rechststreeks ticket voor Tokio 2020. Ook op de Olympische Spelen in Rio was ze al actief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws