Gouden Nina Derwael volgt David Goffin op

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gouden Nina Derwael volgt David Goffin op
Foto: © photonews

Nina Derwael heeft donderdagnamiddag de Nationale Trofee van de Sportverdienste in ontvangt mogen nemen. Dat heeft ze natuurlijk te danken aan haar gouden medaille aan de brug met de ongelijke leggers op het WK turnen in Doha.

Derwael bezorgde België een absolute primeur door als eerste landgenoot of landgenote goud te pakken op het WK turnen. Niemand deed haar dat al voor. Ze werd bovendien ook 4e in de allround-competitie.

Eerder pakte ze in de zomer al goud op het EK in Glasgow op de brug en pakte ze zilver aan de balk. Genoeg reden voor de jury om de Truiense de Nationale Trofee van de Sportverdienste te geven. Die prijs kan een Belgische sporter of ploeg slechts één keer in een carrière winnen. 

Derwael volgt David Goffin op, die vorig jaar na een sterk jaar 2e werd op de Masters in Londen. Dit jaar was er nochtans heel wat concurrentie voor Derwael, met ook het Europese goud van Koen Naert op de marathon, Thierry Neuville die zich tot wereldkampioen rally kan kronen en wereldkampioene zeilen Emma Plasschaert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws