Titelverdediger blijft dromen van Super Bowl dankzij de paal(!) terwijl ook Dallas, Indianapolis en LA Chargers winnen

Titelverdediger blijft dromen van Super Bowl dankzij de paal(!) terwijl ook Dallas, Indianapolis en LA Chargers winnen
Foto: © photonews

De race naar de Super Bowl is nu echt ingezet. De tickets zijn duur voor het grootste sportevenement van het jaar. De allerbeste teams in de NFL zetten in de playoffs alvast hun beste beentje voor. Indianapolis, Dallas en de LA Chargers brachten hun eerste opdracht alvast tot een goed eind.

De eerste playoffmatch ging tussen Houston en Indianapolis. Die laatste ploeg was veruit de betere en heeft nu tien van zijn laatste elf duels gewonnen. De thuisploeg had vooral in het eerste kwart veel last met de running line van de Colts, wat leidde tot touchdowns via Ebron en Mack. Houston redde in het laatste kwart nog de eer, maar geraakte niet verder dan 7-21.

DALLAS MET HAKKEN OVER DE SLOOT

Wel spanning in Dallas - Seattle. Dallas deed het in de eerste twee kwarts een tikkeltje beter, maar de Seahawks sloegen hierna hard terug. Zo moesten de Cowboys in het laatste kwart nog vol aan de bak gaan en dat deden ze ook. De touchdown van Prescott zorgde voor een geruststellende marge. De spannende strijd eindigde uiteindelijk op 24-22.

CHARGERS SOEVEREIN, PHILLY MET DE SCHRIK VRIJ

De Chargers moesten op bezoek bij Baltimore, maar konden in het reguliere seizoen wel een beter record voorleggen. Niet onverwacht dus dat de ploeg uit LA toch triomfeerde. Met een 0-12-voorsprong had Los Angeles zijn schaapjes bij de rust al op het droge. De Ravens deden nog wel wat terug, maar schoten tekort. Het werd 17-23.

Update:

Ook de wedstrijd van kampioen Philadelphia op Soldier Field in Chicago is inmiddels afgewerkt. Beide teams maakten er een defensieve kraker van. De titelverdediger kwam in de slotminuut 15-16 voor. Parkey kreeg op tien seconden van het einde nog de kans om Chicago met een field goal een ronde verder te brengen, maar trof de paal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws