Vier teams voor twee plaatsen: wie mag dromen van de Super Bowl?

Vier teams voor twee plaatsen: wie mag dromen van de Super Bowl?
Foto: © photonews

Vanavond valt de beslissing over welke teams naar de Super Bowl mogen. Het is immers tijd om in de finales van de twee conferences de kampioenen van de NFC en de AFC aan te duiden. Vorig weekend wisten Kansas City, LA Rams, New England en New Orleans zich hiervoor te kwalificeren.

Voor aanvang van deze clashes nemen we de vier resterende teams onder de loepe. New Orleans heeft dertien wedstrijden gewonnen in de reguliere compeitie. De drang naar een nieuwe triomf is groot bij de Saints aangezien de laatste titel dateert van 2010.

TAYSOM HILL X-FACTOR IN NFC

Taysom Hill is de x-factor. Hij zorgt ervoor dat het team succesvol is wanneer het slechts enkele meters moet overbruggen en houdt zo de aanval lopende. Andere man in vorm is running back CJ Anderson, die diep in het seizoen nog erg fris zit.

De Rams hebben evenveel matchen gewonnen dan de Saints en spelen tegen hen om de titel in de NFC. In het onderlinge competitieduel ging LA onderuit, maar toen beschikte het niet over cornerback Aliq Talib. Zijn terugkeer heeft de cijfers van het team fel verbeterd.

GEEFT LOOPWERK DE DOORSLAG?

Hij kan misschien wel weer eens het verschil maken, maar er zijn nog andere kandidaten. Zo kan Los Angeles rekenen op Aaron Donald om voldoende druk uit te oefenen op de quarterback van de tegenstander. In aanvallend opzicht maken de Rams vooral indruk met hun running game.

De Kansas City Chiefs zijn gastheer in het gevecht om de AFC. Hoewel de Chiefs een dijk van een seizoen speelden, was de verdediging zeker niet hun beste departement. Die is in de play-offs ineens fel aangescherpt en dat kan de sleutel tot succes zijn. Het team komt in eigen huis overigens vaak nog een heel stuk sterker voor de dag.

NEW ENGLAND EENS GEEN FAVORIET?

Dat zal nodig zijn tegen New England, NFL-team bij uitstek met reeds vijf titels in de jaren 2000. Twee van die vijf kampioenschappen haalde het binnen in de laatste vijf jaar. Toch zijn de Patriots op een bepaalde manier underdog. Het is allemaal een tikkeltje minder indrukwekkend dan andere jaren.

Quarterback Tom Brady is nog altijd de indrukwekkende leider van de ploeg. Ze rekenen op hem om foutloos te blijven. New England lijdt al bij al weinig balverlies en wil die trend ook aanhouden in de laatste match(en), Eén ding is zeker: wie dit weekend overleeft, speelt op 3 februari in Atlanta de Super Bowl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws